Снимка: архив Reuters

Останките, които повечето главни готвачи изхвърлят - обелки от картофи и моркови, стебла от броколи, изрезки от домати, са специални съставки в менюто на кулинар от Германия, предаде ДПА.

Доминик Флетнер, главен готвач в хотел "Сейл Сити" в Бремерхафен, от четири години се стреми да използва всяка част от плодовете и зеленчуците, за да намали хранителните отпадъци, пише БТА.

45-годишният кулинар не крие, че в началото е било трудно, но с годините усилията му са дали резултат.

Останки, редовно изхвърляни от другите мастър шефове, като например обелки от картофи и моркови, Флетнер прави на чипс, с който гарнира салати.

Стеблата от броколи готвачът превръща в пържени шницели, а изрезките от домати се озовават в супи, вместо в кошчето за отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase