Снимка: outnow.ch

Прекарвате много време във фитнес залата, но не виждате резултати? Това е един от най-големите проблеми на трениращите в днешно време.

Да, благодарение на интернет през XXI век имаме достъп до огромно количество информация, но тя не винаги е точна.


Вижте четирите най-разпространени фитнес мита, в които вярват дори и някои от големите "експерти".


Мит: Коремни преси са ключът към плосък корем

Факт: Това със сигурност е най-емблематичното упражнение за корем, но правенето на коремни преси всъщност не е най-добрият начин за отслабване в средната част на тялото. Ако не горите калории, пресите няма да ви избавят от наличието на мазнини в коремната област. Най-важен е калорийният дефицит, който е ключът за това да губите мазнини. Това упражнение може дори да се окаже опасно, тъй като при неправилно изпълнение се натоварва значително кръста.


Мит: Колкото повече се потите, толкова повече мазнини горите


Факт: Редовно се чувствате подгизнали след следобедната ви тренировка? Съжаляваме, но това не означава непременно, че сте изгорили повече калории от обикновено. Потенето е биологичен отговор на необходимостта от охлаждане на кожата и регулиране на вътрешната температура на тялото. Не е задължително това да се дължи на вашето пълно отдаване на упражненията във фитнеса, а на други фактори, като температурата в помещението или вашата лична физиология.

Останалите митове и легенди можете да прочетете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase