Снимка: outnow.ch

Ако си падате по-скоро интроверт и общуването с хората ви коства усилия, то потърсете си професия, в която да не ви се налага да говорите много-много.

Има изобилие от позиции, които ви позволяват да си работите хем по-независимо, хем по-тихичко.
Става въпрос за работни места, в които не се налага да си взаимодействате с колеги, клиенти и шефове или това е сведено до минимум.

Ето и няколко примера:

1. Архивист

Въпреки че често хората свързват архивистите с библиотекари, всъщност те са много повече и работата им е сложна и отговорна. Тези хора систематизират важна информация, записи, сборници, документи и др. – всичко, което си струва да бъде запазено. Освен това тези хора обикновено работят самостоятелно.

2. Финансов анализатор

Финансовите анализатори се занимават най-вече с данни, цифри, акции и облигации. Те изследват тенденциите и съветват фирми и физически лица за инвестиции, но често имат взаимодействие само със сериозни клиенти. На много хора в други финансови области, например счетоводители и актюери, им се налага да общуват повече по работа.

3. Графичен дизайнер

Графичните дизайнери, както и художниците, прекарват голяма част от времето си в креативни мисли и то седейки пред компютъра. Те със сигурност говорят малко по работа и не си взаимодействат ежедневно с клиенти и колеги, а само в началото и в края на даден проект.

Вижте останалите професии в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase