Снимка: Reuters

Огромното желание на някои хора да държат в ръцете си новия iPhone 6 стига до крайности. Отново е тази част на годината, през която потребителите са склонни да извършват лудости, за да притежават най-новия телефон на Apple. Историята на китайски студент, който "дава под наем" приятелката си обаче, бие всички рекорди, пише Одитисентрал.

Китайски студент е готов да "сподели" приятелката си с всеки, който може да извади пари кеш. Той планира да купи новия iPhone 6 с парите, които приятелката му ще припечели.

Младежът е застанал с плакат пред университет в Шанхай с надпис: "Споделям приятелката си". За да избегне възможността да бъде разбран грешно, той е написал и правила. "Наемателите" могат да се хранят с гаджето му, да учат заедно, да играят игри, да седят заедно в час или да ходят на среща.

От надписа става ясно още, че "споделянето" е с цел събиране на джобни пари. Компанията на приятелката му струва 10 юана за един час. Девойката може да бъде "наета" и за 500 юана за един месец. Публикувани са и данните на момичето - биографията ѝ, теглото, височината и нейни снимки. Все още не се знае някой дали се е съгласил на тази оферта.

Това не е първият случай на странни случки в Китай заради нов телефон на Apple. Преди години тийнейджър продаде бъбрека си, за да си купи iPhone и iPad. През 2011 г. пък жена предложи девствеността си срещу iPhone 4.

Но заслужават ли си всички тези неприятности, на които се подлагат, за да притежават новата "джаджа", която така или иначе ще бъде актуална само няколко месеца?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase