Снимка: Архив Reuters

Трима млади австралийски изобретатели конструираха кухненски нож със заоблен връх, който може да намаже на филийка и най-замръзналото и твърдо масло, извадено от хладилника, съобщава в. "Дейли мейл".

По върха на прибора има изрязани улейчета. Когато той се прекара през маслото, те просто "настъргват" неговата повърхност. Маслото се нарязва на тънки снопчета, подобни на фиде.

По този начин то много по-лесно може да се намаже. На ръба на ножа са разположени 21 триъгълни улейчета, които служат за "настъргването" на маслото. Така не се пробиват дупки във филийката, в опит да се намаже по нея втвърденото масло.

Другото острие на ножа е нормално, режещо, така че с него да бъде отрязана филийката или да бъде изстъргана загорялата й повърхност.

Досега беше невъзможно да се намаже хляб с току- що извадено масло от хладилника. То трябваше да бъде оставено да омекне, за да се положи на равен слой върху филийката. Иновационното ножче ще запрати тази практика в миналото.

Търговската марка на новия кухненски прибор е ButterUp. Скоро той ще бъде пуснат в продажба и ще струва около 10 долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase