Снимка: Reuters

Възрастна китайска двойка се наложи да съди сина си, за да го накара да си намери работа, пише Одитисентръл. 29-годишният Сю Цин никога през живота си не е работил, защото твърди, че да работиш е скучно.

Сю Цин избрал комфортния живот в дома на родителите си, където всички негови нужди са задоволявани. Ситуацията обаче излязла извън контрол, когато момчето довело приятелката си в дома и се наложило родителите му да се грижат и за нея.

Всичко започнало доста по-рано. Сю Цин напуснал университета, преди да го завърши и въпреки очакванията отказал да започне работа. Майка му му готвила и чистила, а той се държал като типичния разглезен син. Всекидневието на момчето минавало в спане, ядене и сърфиране в интернет.

Скоро обаче Сю Цин си намерил половинка в интернет – също безработна. Двамата бързо си паснали. Само след месец момичето се нанесло в дома. Това било последната капка, изчерпала търпението. Родителите на момчето поставили ултиматум – или си намират работа, или напускат дома им.

Влюбената двойка обаче не се впечатлила от условията. Това принудило родителите на Сю Цин да се обърнат към съда. Решението на Темида било еднозначно: родителите не са длъжни да се грижат за пълнолетен човек.

Решението на съда не впечатлило Сю Цин и приятелката му и в продължение на 60 дни те продължили да живеят при спечелилите делото родители.

Така родителите били принудени да се обърнат за втори път към съда. Те искали съдебен изпълнител да изкара принудително Сю Цин и приятелката му от дома им.

Историята бързо обикаля китайските медии, които коментират, че случаят е пряк ефект от модела на едно дете в семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase