Неандерталците и другите ранни хора са имали по-високи нива на някои хормони и затова са били с безразборни сексуални контакти и наистина са проявявали жестокост и агресивност като във филмите, съобщи в. "Дейли мейл".

Изследване на фосилизирани останки показва, че нашите предшественици са имали много повече тестостерон от днешните хора. Това означава, че те са били много по-агресивни и палави от днешните мъже. Десетките хиляди години еволюция определено са цивилизовали човешката раса.

За изследването си британски и канадски учени са установили нивата на тестостерона на изчезнали човекоподобни маймуни и предшественици на човека, като са проследили дължината на фосилизирани кости от пръсти. Те са анализирали по-специално съотношението между показалеца и безименния пръст.

От предишно изследване е известно, че въздействието на тестостерон върху зародиша може да направили хората и маймуните по-агресивни и по-безразборни в секса. Същият хормон променя и начина, по който бебетата се развиват физически, преди да са се родили.

Момчетата, изложени на високи нива тестостерон по време на вътреутробното развитие, обикновено имат по-дълъг безимен пръст. Ако нивата са по-ниски, двата пръста са с еднаква дължина.

Учените са изследвали няколко фосила на хоминиди, включително четири на неандерталци, на ранен представител на човека, живял преди 70 000 години, на австралопитек, живял преди три милиона години, и дори на още по-стар вид – ардипитек рамидус отпреди 4,4 милиона години.

Резултатите показват, че австралопитекът, който е ходел на два крака, може да е бил моногамен. Най-известният представител на този вид е фосилът Люси.

Ардипитекът обаче е имал повече сексуални връзки и може да се е държал като днешните маймуни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase