Може ли любовта да бъде изразена като математическо уравнение? Да, ако питате швейцарските учени, открили формулата й, която е: >t=>♥.

Според тази "математика" в идеалната двойка партньорите са от една националност и нямат разводи зад гърба си, мъжът е поне с 5 години по-възрастен, а жената - по-образована, пише Дойче веле.

В продължение на 5 години учените наблюдавали 1074 швейцарски двойки и анализирали в каква степен евентуалната раздяла на двойката се влияе от такива фактори като възраст, образование, националност и по-ранни бракове.

Швейцарското проучване доказало, че за 68% от участниците съществува по-подходящ партньор, с когото вероятността за развод от математическа гледна точка е по-ниска.

Негативните емоции на единия, неговите агресии и враждебност, предизвикват същото поведение у другия и не водят до нищо добро, твърдят учените.

И обратното: колкото по-малко изисквания и претенции предявяват партньорите един към друг, толкова повече радости ще има и за двамата.

Например, ако жената престане да мъкне мъжа си по магазини и приеме, че понякога той има право да си мълчи, това със сигурност ще допринесе за хармония в отношенията им.

Но методът работи, разбира се, само ако и двамата партньори са готови на компромиси.

Любовта е била и винаги ще бъде сложна задача, струва си обаче решението й да се доведе докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase