"Първо под ножа, после на плажа". Под това заглавие ДПА публикува материал на репортера си Хайко Пренгел от почивката му в България.

"На Златни пясъци се извършват сондажи. Не за издирване на нефтени находища, както може да си помисли човек, а срещу кариеса на германските туристи. Защото там, директно на брега, е разположена стоматологичната клиника", пише журналистът.

По думите му, учтиви лекари с особена радост посрещат пациенти от Западна Европа и им обещават "перфектни грижи на добри цени и в красива местност",

Пренгел не стига дотук, а продължава да разказва как вече щастливи, с оправените си зъби, европейците изпробват новото си чене в ресторанта край плажната ивица и очевидно след стоматологичната намеса далеч от родината могат да си похапват добре.

"В Източна Европа нерядко работят много добри, високо квалифицирани зъболекари", казва Кристиян Цимерман, медик и президент на Всеобщия съюз на германските пациенти в Марбург.

Според него едно цялостно оправяне на зъбите може да струва в Германия 10 хиляди евро, докато в България - 3000 евро, а и да се съчетае с няколко дни почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase