Митьо Крика и съпругата му – журналистката Нина Никол, станаха жертва на семейство изнудвачи, които се блъснаха в неговия джип Нисан Навара, съобщиха PR-те на двойката.

Инцидентът станал вчера следобед, минути преди 14 часа на кръстовището на малките улички в квартал Лозенец “Крум Попов” и “Розова долина”. Водач на моторно превозно средство С 8756ВТ, марка Фолксваген, отнема предимството като десностоящ на Крика и се забива в неговите лява броня и калник. Фолксвагенът е управляван от младия шофьор Георги Бушнаков.

След караница между двете потърпевши страни и разменяне на не особено приятни реплики, Крика и Бошнаков си стискат ръцете да не викат КАТ, тъй като щетите по колите са съвсем малки и ще се поемат от застрахователите.

”Потресен съм, че могат да съществуват толкова злобни и пресметливи хора. Аз съм човек на честта и след като дам дума, никога не бих се опитал да изиграя някого”, потресен е Митьо, след като един час по късно полицаи го спират на ул. Раковска и му казват, че полицията го издирва.

“Бях шокиран като ме спряха полицаите и ми казаха, че трябва да отида в 4-то районно, дори в първия момент не се сетих защо. Научен съм да бъда човечен и добронамерен – пуснах ги, за да не им отнемат точки или книжката ако са пили, а те се опитват да ме изиграят като са се обадили на КАТ, пет минути след като съм напуснал местопроизшествието. Съжалявам, че си тръгнах, трябваше да изчакам органите на реда, но жена ми плачеше, искаше по-бързо да стигнем в Бургас, където майка й е в болница, а не се знаеше колко щяхме да чакаме полиция, при положение, че в същия момент гореше Съдебна медицина”, още не може да повярва Крика за чудесата, които се случват в България.

Крика допълва, че е трябвало да подаде и жалба, защото другият возещ се във Фолксвагена възрастен мъж започнал да го блъска силно, защото се уплашил да не им посегне на бой, тъй като той бил много ядосан. Крика допълва, че младият мъж пък го обиждал и му правел намеци да им плати нещо. Той обаче заявил, че това е работа на застрахователите.

Чашата преляла, когато започнали да стискат и блъскат съпругата на Крика, която като журналистка естествено се намесила, твърди той. След сблъсъка Нина Никол имала синини от стискане по дясната ръка. Журналистката мигновено си извадила медицинско и даде дума, че ще ги съди и няма да им се размине. Тя взела телефони и на свидетели на произшествието.

“Адвокатът ме посъветва да ги съдя – те са виновни и ще спечеля делото, но ще го направя като реалити шоу – ще има камери, които ще следят процеса, защото искам да се превърне в обществено полезно, зрителите да видят, че не е лесно да се изнудва популярна личност и това да не се превръща в практика като в Америка", заявява Митьо Крика.

"Пък и да ме изнудват от мен какво ще вземат – аз съм гол като пушка, дори колата ми е на лизинг, в момента нямам и пет лева в джоба, бизнеса не върви, добре че жена ми работи на четири места, скъсва се от работа милата, за да издържа семейството, дори нямаме пари да си направим дете, за което тя толкова мечтае – та кой ще го издържа, това дете иска грижи", размишлява Митьо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase