Снимка: БГНЕС

Американското списание „Time“ вероятно ще обяви основателя на сайта WikiLeaks – Джулиан Асандж, за човек на годината, съобщава Drudge Report.

Официално човекът на годината ще бъде обявен от редактора на „Тайм“ на 15 декември. Дотогава от списанието отказват да коментират каквато и да е информация, свързана с това събитие.

Lenta.ru припомня, че през тази година Асандж вече се появи на корицата на „Time“, а в списанието беше публикувано интервю с него, взето чрез Skype.

Още по темата

В момента на сайта на „Тime“ тече анкета сред читателите кой според тях е достоен за званието „човек на годината“.

Лидер в анкетата е Джулиан Асандж, за когото са гласували над 314 000 посетители на сайта.

Той изпреварва с почти 100 000 гласа премиера на Турция Реджеп Таип Ердоган (второ място), а Лейди Гага (трето място) изостава със 190 000 гласа от Асандж. 

Титлата „човек на годината“ се присъжда от списание „Тime“ на човека (или група лица, идея и т.н.), оказал най-силно влияние върху събитията през изминалата година.

През 2009 г. списанието определи за човек на годината шефа на американския Федерален резерв Бен Бернанке.

През 2008 г. за човек на годината според версията на „Тime“ беше посочен Барак Обама, а година по-рано – бившият президент на Русия Владимир Путин.

Званието „човек на годината“ според версията на „Тайм“ не задължително се присъжда на „положителен“ герой от публикациите на изданието. На корицата му са се появявали например Адолф Хитлер и Йосиф Сталин. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase