Общ преглед

 

Най-емоционалният момент от началото на спасителната операция в мината Сан Хосе в Чили донесе вторият излязъл на повърхността – Марио Сепулведа.

През 69-те дни под земята той се превърна в нещо като говорител на 33-мата.

След като се измъкна от стоманената капсула, Сепулведа крещеше от радост, тичаше и викаше: „Да живее Чили, мамка му!“.

Марио Сепулведа беше лицето на блокираните миньори по време на престоя им в подземния капан, най-често той говореше на видеозаписите, възприемаше се като говорител и външен министър на затрупаните.

И при излизането изигра специална роля – изнесе всички емоции на мъжете от недрата на земята на повърхността.

Около 1,09 часа местно време Сепулведа излезе от спасителната капсула и последвалите емоционални сцени вече обикалят света. Прегърна жена си, хвърли се сияещ към спасителите, крещеше на приятелите си, размахваше юмруци към небето.

С тъмни очила, за да предпази отвикналите си от светлина очи, 39-годишният мъж тичаше към тълпата около мината. Раздаде на спасителите и на чилийския президент Себастиян Пинера камъни, донесени от мината в тясната капсула.

Веднага след медицинския преглед мъжът, заобиколен от жена си и двете си деца, даде първото си интервю. „Бог беше с мен. И дяволът. Преживял съм много, но никога нещо подобно“.

Сепулведа не иска да става звезда, а да си остане миньор: „Искам да се отнасят с нас като към миньори. Искам да продължат да се отнасят към мен като към Марио Антонио Сепулведа, работник, миньор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар