Алексей Петров не скри усмивката си в съдебната зала. Снимка: БТА

Соченият за лидер на престъпната група „Октопод“ Алексей Петров вече няма да е под домашен арест.

Софийският градски съд промени мярката му за неотклонение в „подписка“, което означава, че той няма да може да напуска местоживеенето си без разрешението на МВР.

„Съдът доказа, че е единствената достойна институция в България, която не се поддава на натиск“. Това бе коментарът на Алексей Петров, след като излезе от съдебната зала.

Той обвини прокуратурата, че изпълнява политически поръчки.

„Бяхте свидетели на една илюстрация – как прокуратурата може да фабрикува доказателства как прокуратурата е инструмент за политически поръчки на управляващите”, заяви Петров.

Още по темата

Бившият съветник в ДАНС се закани да заведе дела срещу някои политици и медии. Той заяви, че не е доказано едно от, по думите му, най-тиражираните обвинения – за склоняване към проституция.

„Половин година моята снимка се показваше заедно с едни голи жени. Днес разбрахте, че такова нещо няма”, коментира Петров.

Днешното заседание бе по искане на защитата на Алексей Петров, който бе задържан преди година при спецакцията „Октопод“.

Според разследващите Петров е част от престъпна група, занимавала се с различни престъпления – от изнудване и рекет, през склоняване към проституция, източване на средства от "Кремиковци", до търговия с влияние и източване на ДДС от държавния бюджет.

Впоследствие обаче обвинението бе свито до рекет, изнудване и разгласяване на държавна тайна.

Миналата седмица Алексей Петров сформира екип за предстоящите тази година президентски избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase