Снимка: Булфото

Новата 2011 година започва по най-добрия начин за българския тенис, след като рано тази сутрин младата ни надежда Григор Димитров записа трета поредна победа в квалификациите на Аустрелиън оупън и така си заслужи мястото сред най-добрите 128 в надпреварата.

В решителната схватка за попадане в основната схема първата ни ракета при мъжете се изправи срещу исполина от “ниската земя” Томас Шорел и след фантастичен обрат, заличавайки сет пасив стигна до така ценното 6/7, 6/3, 6/1.

Така освен престижното участие в турнир от Шлема, със заработените 35 точки за световната ранглиста, Гришо вече си гарантира мястото и сред топ 100 в класацията на АТР, което е и рекордно за момента в неговата кариера.

Иначе днешният сблъсък с Томас Шорел започна с подчертано предимство на сервиращите, което логично доведе нещата до тайбрек, в който за наше съжаление Димитров не успя да се възползва от аванса си (4:1) и допусна Шорел да измъкне частта след 7:5.

Оттук до края на мача обаче инициативата изцяло бе на страната на българина и след два убедително спечелени сета той сложи точка на спора и си осигури място в първия кръг, където го очаква някой от следните съперници: Гаске, Щепанек, Бердих, Чилич, Алмагро, Мелцер, Багдатис, Фау, Истомин, Андерсън, Дабул, Голубьов или друг състезател преминал ситото на квалификациите.

Резултати:

III квалификационен кръг:   
   
Григор Димитров         6 6 6
Томас Шорел                7 3 1
   
Франк Данчевич           6 7 
Алекс Богомолов         4 5 
   
Стефан Робер              6 6 
Боби Рейнолдс            4 1 
   
Флавио Чипола            4 7 6
Роджерио Да Силва   6 5 3
   
Ян Херних                       7 6 
Жоселин Оанна            6 1 

Още спортни новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe