Снимка: БГНЕС

Сръбският национален вратар Анджелко Джуричич обяви, че сръбските фенове са искали да убият неговия колега от националния отбор Владимир Стойкович.

Хулиганите предизвикаха масови безредици преди, по време и след евроквалификацията между Италия и Сърбия, която по план трябваше да се играе в Генуа.

Според Джуричич, Стойкович е бил една от основните мишени на вандалите. Стражът на Спортинг (Лисабон) вбеси феновете на гранда Цървена Звезда, след като реши да премине в кръвния враг Партизан през лятото.

Той игра за "звездашите" преди няколко години, но след това премина в Спортинг (Лисабон), където обаче не успя да се наложи и бе даден под наем на "гробарите".

"Те запалиха входа на хотела и започнаха да хвърлят камъни по автобуса на тима. След това търсеха Стойкович, за да го атакуват. Тези вандали искаха да го убият и вероятно щяха да сторят това, ако нямахме защита", добави сръбският вратар, който трябваше да бъде резерва в мача с Италия, но смени принудително Стойкович.

"Въпреки това случилото се не е само заради Владо. Намерението на Сърбия да стане част от Европейския съюз е основната причина за това, поне според мен. Някои десни националисти не искат това да се случи и правят всичко възможно, за да попречат на плановете на държавата", заключи вратарят.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase