Куриозите след приключилото електронно преброяване са толкова, че може да се напише книга, в конкретния случай обаче – стих.

Вдъхновението е на шефката на териториалното бюро на НСИ-Русе Галина Ханджиева.

В Европа преброяване стартира:
броят се сгради, жилища, лица.
България първа, с успех дебютира,
на дух европейски предвестник е тя.

Насладете се на останалите 5 стиха от самата авторка:


Дотук обаче куриозите от дунавския ни град не спират – за десерт още три.

Русенец информирал НСИ, че домакинството му се състои от работещи 4 лица и от работното си място всяко е преброило себе си и останалите лица в жилището - така вместо 4 са се преброили 16 души.

На шега от НСИ му честитили и четирите жилища, с които разполагат, тъй като всяко лице е попълнило и картата за имот. Успокоили го обаче, че в хода на обработката дублираните записи ще се изчистят.

Дама пък преброила домакинството си, но в секция "Население" посочила 2 временно присъстващи лица, които реално са преброени като обичайно налично население.

След уточнение със специалисти станало ясно, че "двете временно присъстващи лица" са синът и снаха й, с които е скарана, а и за да знаят те чие е жилището. Така ги посочила като временно присъстващи.

Третият случай е опит на две сестри – стари моми, да се преброят по електронен път.

Те трудно се справили с въпрос №4 "Отношение на лицето към главата на семейството".

Методологът им обяснил, че те не формират семейство съгласно методологията. Но едната от момите реагирала остро: "Ти ли ще ми кажеш, че със сестра ми не сме семейство? Какви са тези глупави указания?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase