Велчев не знае кой е човекът с подкупа. Снимка: Булфото

"Надявах се от журналистите да разбера кой е служителят, който е трябвало да получи 4 милиона лева подкуп. В тази държава на слухове, освен да чуеш някой слух..."

Това коментира пред журналисти шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев по повод твърденията от Антоний Странджев, че „от акцизния сектор е даден подкуп на стойност 4 милиона на висш представител от ГЕРБ“.

Още по темата

„Аз лично не познавам такъв човек, аз не съм взел никакви 4 милиона лева и го заявявам открито. Има специализирани органи, има институции, които се занимават с такива случаи. Тук нито е следствен отдел, нито е прокуратура, това е Народното събрание”, обясни Велчев.

Той призова журналистите да не прехвърлят въпросите си към народните представители, защото "никой от тях няма да може да отговори".

„И всичките 117 депутати да питате, надали някой ще може да ви отговори на този въпрос”, добави той.

Отговорът обаче явно се знае от бившия зам.-шеф на Митниците Антоний Странджев, който сутринта хвърли бомбата, като обяви, че висш представител на ГЕРБ (не изключи варианта да е министър) е взел подкупа от „акцизния бранш“, за да се помогне на търговци на алкохол, цигари или гориво.

Това станало ясно по време на разговор между Странджев и бившия вътрешен министър Румен Петков, който бил записан със СРС-та.

Според бившия зам.-директор на Митниците действията, изисквани от подкупа, вече са започнали да се изпълняват.

„Името на висшия представител от ГЕРБ, получил 4 млн. лв., не мога да коментирам. Вървяха различни слухове в НС и аз взех за коректно да информирам Антоний Странджев и съответно да се вземат необходимите мерки“, коментира от своя страна бившият вътрешен министър Румен Петков.

По-късно Петков посочи, че каквото е имал да каже като информация по този въпрос, го е направил в разговора си със Странджев, а какво са предприели длъжностните лица след това, той не знаел и не се бил интересувал, защото не е разследващ орган.

"Защо за този телефонен разговор не е информирана прокуратурата?”, попита бившият вътрешен министър и заяви, че да се говори след една година, не е сериозно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase