Снимка: Булфото

Разрешението за подслушването на началника на митниците Ваньо Танов е дадено от председател на софийски съд, каза за БТА депутатът Йордан Бакалов.

По-рано днес Бакалов заяви, че този, който е дал разрешението за подслушване, е бил избран за председател на "голям съд".

Бившият председател на СГС Георги Колев, който бе избран за председател на ВАС, нито потвърди, нито отрече за БТА изнесената информация, че той е дал разрешение за подслушване.

Колев заяви още, че няма да коментира нищо, което е свързано с класифицирана информация.

От два независими един от друг източника в съдебната палата БТА научи, че искането за подслушването на Танов е направено от прокурора от Софийската градска прокуратура Пламен Георгиев.

По производството е работено от спецекипите, които бяха създадени след подписано споразумение между ДАНС, МВР и прокуратурата.

Пламен Георгиев не бе открит за коментар.

Още по темата

Говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова заяви от своя страна, че за поискани специални разузнавателни средства няма бъде да огласявана информация.

Както за това кой ги е поискал, така и по отношение на кого да бъдат приложени. Това би значело да спрем да работим, бяха думите на Кожухарова.

Записите от оповестените днес разговори между Бойко Борисов, Ваньо Танов и бившия му заместник Антоний Странджев вече са в прокуратурата и са приобщени към започналото производство още при първите изнесени записи между шефа на митниците, финансовия министър Симеон Дянков и Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase