Синята коалиция настоява държавата да възстанови собствеността си върху имоти, стопанисвани от трети лица, и неправомерни замени.

В тази връзка депутатите от ДСБ ще внесат още тази седмица питане до премиера Бойко Борисов какво ще направи правителството, за да си върне имотите, които по "незаконен" начин са се оказали в частни ръце, заяви зам.-председателят на Народното събрание Екатерина Михайлова.

Тя посочи, че в това число попадат т.нар. царски имоти, варненската "Алея първа" и фрапиращите случаи на заменени държавни парцели.

Причината за стъпката на десните е признание на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, че няма достатъчно пари за завеждане на искове.

„Собствеността е за милиони левове и държавата трябва да влезе в правата си. Това е един от начините за  излизане от тежката финансова ситуация“, коментира Екатерина Михайлова.

От ДСБ ще предложат план за административна реформа, за да не се стига до нова актуализация на бюджета. Те смятат, че сега не е време за почивка на правителството и административната власт.

Тъмносините заявиха още, че заедно с партньорите си СДС ще излязат през тази седмица с обща оценка на икономическата политика на кабинета "Борисов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase