Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Сливен внесе иск в Окръжния съд Йордан Лечков да бъде отстранен като кмет на града.

Според съобщение на прокуратурата срещу Лечков са повдигнати 7 обвинения – за злоупотреба със служебно положение, за нецелево разходване на бюджетни средства, както и за съставяне на официален документ с невярно съдържание.

В четвъртък стана ясно, че срещу сливенския кмет има три обвинения. Според едно той не е спазил решение на общинския съвет за продажбата на битака в града. Така щетите само по неустойките са в размер на близо 1 милион лева.

Още по темата

Според друго обвинение той е подал в кадастралната служба заявление с невярни обстоятелства – поискал да бъде издадена скица на 30 дка земя, като посочил, че е общинска, а в терена бил включен и парцел на Горското стопанство.

Освен това според прокуратурата Лечков е опитал да въздейства върху бившия шеф на данъчното Петко Дюлгеров, за да прикрие резултати от ревизии на определени фирми.

В съобщението на Окръжната прокуратура се посочва, че искането Лечков да бъде отстранен от длъжност е с оглед на повдигнатите му обвинения, които имат за предмет престъпления, извършвани във връзка с работата му, както и за да се осигури обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase