В 18,18 часа е възстановено захранването по авариралия електропровод, собственост на НЕК, в района между подстанции Хоризонт и Слънчев бряг, съобщиха от ЕВН.

След възстановяване подаването на високо напрежение от НЕК към мрежата на "ЕВН България", влиза в сила въведеният по-рано през деня от НЕК ограничителен режим на електроснабдяване за района северно от Бургас.

Ограничителният режим ще бъде по схемата - един час със захранване, последван от един час без захранване и се въвежда съгласно Закона за енергетиката.

Режимът бе въведен след скъсване на проводник и усукване на стълб от електропровод 110 kV "Галатея", собственост на НЕК, намиращ се на територията на Област Варна, което прекъсна електрозахранването, подавано към "ЕВН България" и нейните клиенти по Черноморието северно от Бургас в края на деня на 22 юли.

Целта на въвеждането на режима е да се предотврати възникване на нова авария вследствие претоварване предвид високото потребление в разгара на летния туристически сезон по Черноморието.

Още по темата
 Той ще е в сила до отстраняване на повредения стълб от 110-киловолтовия електропровод, което се очаква да се случи до в края на деня на 24 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase